Ricard Margarit fou un lutier català que va morir fa tres anys havent deixat, únicament, quatre magnífics violins. Són uns instruments insòlits construïts amb cordes addicionals que ressonen ‘per simpatia’ i inspirats en instruments tradicionals indis com el sarod i el sarangui. Els quatre exemplars es troben en mans de músics excepcionals de tot el món, els protagonistes d’un documental del director i productor Guillermo Asensio, intitulat ‘Persimpatia’.

Persimpatia: Paul Giger. Trailer CATALÀ from Guillermo Asensio on Vimeo.

Només 4 músics en el món tenen un d’aquests violins especials realitzats per Ricard i estem filmant un documental sobre les seves increïbles històries.

Crowdfunding

Fa uns mesos, amb la col·laboració de dos-cents mecenes, vam aconseguir fer la primera part del nostre projecte. Ara ens proposem continuar l’apassionant viatge a la recerca del violí següent. Sabem que és a les muntanyes de Suïssa, en mans del prestigiós violinista i compositor Paul Giger.
Ajuda’ns a fer realitat aquesta segona fase i tindràs l’oportunitat de veure en exclusiva el nou capítol del documental i escoltar en directe a aquest cotitzat músic.

Guillermo Asensio

Més informació a Verkami

Persimpatia Trailer 01 ENGLISH from Guillermo Asensio on Vimeo.