Desprès del Festival de Granollers del 22 de maig de 1971 al camp de futbol d’aquesta ciutat (podeu buscar la crònica en aquesta web) van aterrar per primera vegada a Espanya els King Crimson per donar dos concerts precisament a Granollers (algun dia explicarem que tenia aquesta ciutat per desenvolupar aquests events als anys 70’s) Efectivament segons la fulla de gires de la banda mes potent del rock britànic d’aquells anys, el grup va oferir en aquesta ciutat dos concerts els dies 27 i 28 de novembre al Palau d’Esports que podeu buscar al full de gires adjunt. Aquell any els King Crimson estaven de gira permanent durant quasi bé els dotze mesos, quelcom que podria definir-se com l’any de la seva consagració mundial.

Recordo perfectament aquella nit del primer concert al Palau d’Esports. Flotava a l’aire un ambient tripi que inundava tota la pista. Havia vingut gent de Madrid, València, Saragossa, etc. per escoltar al grup que composava la banda sonora dels somnis onírics mes recondits. I la sorpresa va ser que la potencia sonora venia acompanyada per una posada en escena i un joc de llums que ens varen epatar totalment, ja que al l’any 73 eren absolutament novedosos. L’apol·lini John Wetton al baix bramava les cançons de “Larks Tongue’s In Aspic” mentre Robert Fripp construïa capes sonores amb la seva guitarra Les Paul i s’alternava amb el Melotrón, aquell artilugi en forma de teclats generador de cordes simfòniques sintètiques. El clímax fou tan intens que els ciments del Palau varen tremolar amb la bateria de Bill Brudford mentre el personal no es podia creure el que estaba veient i escoltant.

Robert Fripp – Guitarra, melotrón, John Wetton – Baix i veu, Bill Bruford — Bateria, David Cross – Violí, viola i melotrón, Jamie Muir — Percussió, Richard Palmer-James — Lletres.

by Gero

3111