El 12 de desembre Jaime Gonzalo va presentar a la casa Almirall La Ciudad Secreta voluminós llibre de 281 pàgines profusament il·lustrades que inclou 3 CD dedicat a les eclèctiques musiques dissidents que van formar part del panorama cultural transaccional fins ben entrats els “democràtics” 80.
En aquesta web hem parlat sovint de grups instal·lats en la mística de la creativitat que van col·lisionar contra les discogràfiques, mercats o el mateix púbic que seguia les modes de l’època i estava només per enrotllades festivo-rumberes. Però en el segle XXI i com diu Jaime: “ Resulta incoherente que una ciudad tan hambrienta de modernidades como dice ser Barcelona se permita todavía la ceguera de obliterar este capítulo.”

Donem la benvinguda a la La Ciudad Secreta que serà un llibre imprescindible pels que vulguin conèixer les avantguardes musicals d’aquestes dècades. També felicitem pel seu valor com a editor a Munster Records.

Jaime Gonzalo comparteix amb la web sense nom l’atracció pel submarinisme sota aquesta opaca maranya d’interessos polítics-econòmics on descobreix i ordena les manifestacions de les barcelones negades. Certament en l’arqueologia i la crítica musical sovint cal nadar a contra corrent.

Discópolis de Radio3 entrevista a Jaime Gonzalo 20/12/13

Diu l’autor: “Ni en Catalunya ni en España ha soplado nunca el viento favorable a aquellas generaciones perdidas y su endogámica gesta. Para empezar, la inexistencia de esta corriente experimental que sedimentó en Barcelona en lo que va de principios de los 70 a mediados de los 80, practicando una fisura también a nivel nacional, parte del falso presupuesto de que salvo lo doctrinariamente sabido no ocurrió nada ni se planteó ninguna alternativa entre el fin del rock progresivo, 1973, y su relevo con la onda layetana, 1975, ni tampoco despues,”

La Ciudad Secreta parla entre altres d’Om, Bueyes Madereros, Eix de Baf – Baf, Perucho’s, Eduardo Polonio, Yeti, Suck Electrònic Enciclopèdic, Macromassa, La Propiedad Es Un Robo, Meuronium, Jaume Cuadreny ,Klamm, Los Psicópatas del Norte , Tropopausa, Xeerox, Albert Giménez, Rambla, Blay Tritono, Koniec, Los Erizos, Tendre Temble, El Grito Acusador, Radio PICA – Melodinámika Sensor, LMD, Ortega Y Cassette, Dduplicadora, Grand Mal, Cintas del Fin, 1984 Cintas, La T, UMBN Aleatoria, Zush-Tres, Tres, RSP, Vagina Dentata Organ, 32 Guájar’s Fáragüit, Camino Al Desván, Avant-Dernières Pensées, Naïf, Sboro, i Moisés Moisés.

Jaime Gonzalo retrata en un disco-libro el rock experimental barcelonés a efe eme