Zap Comix és una publicació emblemàtica del còmic underground dels Estats Units que va sorgir a finals dels anys seixanta. El primer número de Zap, en format comic-book, va aparèixer a Sant Francisco al començament de 1968 , consagrat del tot a l’obra de Robert Crumb . Zap es va convertir en la principal referència per a totes les publicacions underground . Després de l‘èxit del primer número, Crumb va convidar a col·laborar a molts altres artistes, com S. Clay Wilson , Robert Williams , “Spain” Rodriguez , i dos dibuixants que s’havien llaurat una reputació com autors de pòsters psicodèlics , Victor Moscoso i Rick Griffin . Aquest grup d’autors, inclòs el propi Crumb, va ser l’habitual en els lliuraments de la publicació, que van aparèixer esporàdicament (l‘últim lliurament, Zap # 15, correspon al 2005 , entre aquest i l’anterior havien passat sis anys). Més endavant col·laboraria també el dibuixant Paul Mavrides.
Si bé no es coneix amb seguretat l’origen de la denominació “comix” per referir-se al còmic underground , del que no hi ha dubte és que la paraula va arribar a generalitzar gràcies a Zap Comix.
A causa del seu contingut transgressiu, la publicació va ser objecte de nombroses denúncies per obscenitat, especialment a causa del seu número 4.

Fins aquí extracte de l’entrada Zap Comix a Wikipedia 

A Barcelona Jaume Fargas va muntar “Zap 275” al Passeig del Born el novembre de 1974. (Més informació a la web sense nom) Entre els primers còmixs autòctons es podien comprar exemplars americans de Zap Comix. El 1980 EJB va editar 13 números en castellà.

Ara meteix podeu descarregar la col·leció original completa des d’aquest link a Files Tube

Trobareu 4 arxius rar que haureu de descomprimir. Els exemplars estan en format cbr de Gon Visor, per llegir còmics en pantalla. Podeu descarregar Gon Visor des d’aquesl link o canviar l’extensió .cbr per .rar i tornar a descomprimir-los per obtenir imatges jpg.