Damià Escuder
El darrer 13 d’agost ha mort Damià Escuder, “el amigo gerundense“. que deien els diaris o el hippy químic, com l’anomenaven els amics.

Julià Guillamon l’honora com “el primer hippy català” a La Vanguardia 17 d’agost 2011 pàg. 21 i recorda com a detall curiós que Genís Cano tenia una teoria, molt divertida sobre els pagesos còsmics.

1977 Damià Escuder a St. Pere Pescador

Retall d’un número de la Revista de Girona de l’any 1985, amb el titular Els aiguamolls, salvaguardats, en un article que es diu Cronologia de set anys de lluita juliol 1976 octubre 1983, dins de l’apartat “Els aiguamolls de l’Alt Empordà, una batalla guanyada”

Enric Ansesa al Punt del 16 d’agost 2011 titula un article:
El país perd un referent que donava llum a indrets on no arribava res

Una immensa catedral d’idees, plena d’espelmes, llibres i fotos, voreja unes icones de Buda assegudes que, en silenci, escolten l’espinguet damianesc, que ordena qualsevol tasca. Una senyera protegida per plàstic de la pluja està estesa al balcó. Tots respirem profundament i sonorament amb bufets per l’alçada, una flauta emet un so, so esquerdat, ple d’ enyor d’un Tibet llunyà, però materialitzat dintre un cos gran, encara que petit davant del seu immens cap. Damià, la taula és buida, els membres es traspassen a l’infinit, què farem els pocs que restem dempeus, orfes dels germans absents?
Seguir llegint a la web de El Punt Avui

damia escuder barcelona assamblea plaça cat_juliol 2011.jpg
Damià Escuder en una assemblea a la plaça de Catalunya el passat mes de juliol 2011, fotografia M.C.

Per apropar-nos a la personalitat del Damià és molt interessant llegir l’entrevista titulada Damià Escuder, el guru de la contracultura de Xevi Planas per la Revista de Girona publicada l’any 2000.

Una nota a La Vanguardia el relaciona amb una detenció d’Oriol Solé Sugrañes i l’anomena El Amigo gerundense
Extret de La Vanguardia, divendres 10 de novembre de 1967 pàg. 44.

Damià Escuder_Oriol Soler Sugrañes a La Vanguardia divendres 10 novembre 1967

Altres articles sobre Damià Escuder a La Web Sense Nom