Hem trobat a Inet aquest document enregistrat pel col·lectiu Vídeo-Nou sobre la baga de benzineres de la CNT realitzada a Barcelona i província l’octubre i novembre de 1977, declarada il·legal pel govern d’Adolfo Suarez. El vídeo documenta els dies 25, 26 d’octubre i 10 de novembre.
Vídeo-Nou es constituïa com a alternativa a la manipulació informativa dels mitjans de comunicació oficials del règim. Les Jornades Llibertàries celebrades dos mesos abans (també enregistrades per Vídeo-Nou) no havien estat només una festa sinó que es produïen durant uns mesos on es percebia la possibilitat de trencar obertament amb el franquisme. El document reflexa les assemblees i els enfrontaments amb el “ Gobierno Civil” i Campsa, la repressió i com la vaga va deixar la ciutat buida de circulació.
Aquest document va ser enregistrat amb un primitiu magnetoscopi sistema CV que durant molts anys va ser quasi impossible passar a digital, cosa que en un principi només es podia fer a Londres. Hem hagut d’esperar molts anys fins a veure-ho a Inet. El nostra agraïment a jaumao1 que el va posar a youtube.

Articles relacionats: Esta noche se inicia una huelga ilegal de gasolineras en Bna, a alasbarricadas.org