El Diploma d’honor il·lustra les cançons que Jaume Sisa va presentar a la sala Zeleste els dies 5,6,7 i 8 de desembre del 1974. Les pàgines o dobles pàgines il·lustren cançons del disc Qualsevol nit pot sortir el sol, un àlbum que encara no havia estat editat.
Els germans Farriol van dibuixar el flayer de promoció que anunciava les actuacions i encapçala aquesta entrada.
Claudi Muntañà, en feia una crònica el gener de 1975 a la revista Vibraciones Nº 4
Sisa es uno de los hombres legendarios dentro de una cierta “cançó” catalana. No la “cançó” que actúa en el Olympia parisino y llena “Palaus”, cuando se lo propone: Sisa pertenece a la leyenda de los “malditos”, aquellos a quienes –años ha- se les negó el escenario del Palau. Aquellos que saben hacer de su actuación un acto nuevo e imaginativo, cada vez… Porque cada vez, cada día, cada noche, son distintos. El río es el mismo, pero el agua fluye y cambia.
Sisa se presentó en Zeleste, coincidiendo con el lanzamiento de un tebeo-cancionero, Diploma d’Honor, que plasmaba en dibujos algunas de sus canciones. El tebeo ha sido realizado por un grupo de jóvenes dibujantes barceloneses –en la más pura línia underground- que han lanzado anteriormente otras publicaciones (El RrolloEnmascarado, Catalina, PauperrimusComix). Los hermanos Farriol constituyen la base del núcleo.
Las luces de Zeleste se apagaron y apareció un curioso cameraman –Picarol, otro personaje interesante en el seno del underground barcelonés-, que puso en marcha un aparato de “Cine-Nic” (¿quién no había tenido un proyector de “Cine-Nic” en su infancia?), proyectando ilustraciones diversas: desde las canciones de Santi Sisa hasta anuncios de sus pósters y publicaciones. Entretanto, otro curioso personaje (“Popeye”) vendía tebeos, disfrazado como “el fill del mestre” (bata azul a rayas y manchas de tinta, grandes orejotas). Tras la proyección, salió Sisa.
Interpretó Sisa canciones viejas y otras de reciente confección, algunas grabadas ya en disco y otras todavía inéditas. Cantó Sisa con su guitarra acústica, acompañado al violín por Xavier Riba. En algún tema se echaba a faltar la percusión y un espontáneo intentó suplir la deficiencia con un taburete. Las letras de Sisa (como las de Pau Riba, que había cantado en el propio Zeleste tres semanas antes) tienen un frescor y una calidad poética, al borde del surrealismo y de las vivencias más cotidianas de la mayoría de nosotros, que resultan impresionantes. Que resultan como muy nuestras. Tal vez porque Sisa sabe expresar sus canciones esta ansia lúdica, esta imagen pasajera, que nos compensa algo del asco de nuestras frustraciones sin sentido.
Claudi Muntañà
I aquí teniu el tbo Diploma d’Honor amb la lletra de les cançons d’en Jaume Sisa il·lustrades. Imprès a Gráficas Dante, porta un ISBN de l’any 1974. Algunes il·lustracions estan signades per Joan Ballester, Pepichek, Mariscal, Guillem Izquierdo, el Farry i Montesol. Clica la portada per anar al Diploma d’Honor en pdf.

Publica La Web Sense Non. Agraïm a Josep Maria Ripoll i a Joan Ramón Guzmán les seves aportacions.
Gracias aunque tiene un poco de mala calidad de escaneo, lo agradezco lo mismo , espero por Graficolorancia y Elperiodicodenadamasunahoja; si se tercian.Un saludo. Salut a tothom i força al canut, adeu fins a vespre.Que vagi be tot amics estim molt la seva cultureta.
querras decir la nostra contraculcoñeta, porque de la cultureta passamos un huevo
un abrazo
Xastament aixo
Gracies per tot el que fas, Canti, m’agrada trobar-me coses noves per aquí, i no generalitzis tant, alguns, si som pocs, pro no passem un ou, es mes ens agrada. Ets l’os-tia Canti, el mes gran i jo content de ser amic teu, content i orgullós. Salut i força al canut. Jordi. P.
Al tebeo també hi ha pàgines del Nazario i del Roger. Si t’interessa, Canti, tinc una petita crònica del Claudi Montañà sobre aquest concert-presentació.
Quin any va ser aixó?
@Mot-Gas
L’article del Claudi que li envio al Canti és del 75.
@ Josep M.
Gracies !
@Jordi. Gràcies i dir que jo coordino, però que hi ha molta gent que col·labora.
@Mot-Gas. L’actuació el desembre del 74 i la crònica del Claudi deu ser de principis 75.
@Josep Maria. Rebut. Ara el pujaré en aquesta entrada.
Sí, gracies a tots els que feu la web possible, seriosament ara !
Gracies !
@Jordi Perramon
Disculpa. Entre tants comentaris no havia llegit amb atenció el teu.
En el comentari de 31 d’agost 2009, per cultureta em referia a la cultura com a cosa tancada, acabada i encarcarada, tot el contrari del que, per mi, vol dir contracultura, que no és anar contra la cultura sinó conviure amb les manifestacions més al límit d’allò establert.
Repeteixo, Gràcies.