Juan Carlos Usó Arnal (Nules, Castelló, 1959) és un historiador, escriptor, bibliotecari i professor espanyol reconegut per les seves investigacions sobre el fenomen de les drogues des d’una perspectiva històrica i sociològica, així com per les seves aportacions en l’estudi de la maçoneria i el món LGTBI. És llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València, especialitzat en Història Contemporània, i doctor en Sociologia per la UNED.
És autor dels llibres Drogas y cultura de masas (España 1855-1995), Spanish trip, Píldoras de realidad, ¿Nos matan con heroína? Sobre la intoxicación farmacológica como arma de Estado, Orgullo travestido. Egmont de Bries y la repercusión social del transformismo en la España del primer tercio del siglo XX, Gloria Laguna. Ingenio castizo, mito literario y lesbianismo, Drogas, neutralidad y presión mediática, Arroz, horchata & cocaína, El sol salió anoche y me cantó, el experimento de Viernes Santo.
En aquesta edició d’Spanish trip. Cien años de psiquedelia en España (1921-2021): Actualització de la seva obra anterior sobre la cultura psicodèlica a Espanya.
Juan Carlos Usó ha publicat diversos articles a La Web Sense Nom i està present a internet particularment des del seu bloc Los Simples Deseos.
Relacionat
Entrevista de Patrícia Godes a Juan Carlos Usó
Alguns articles de Juan Carlos Usó a La Web Sense Nom
La repressió contra els hippies
Sobre l’origen de l’expressió “el Rollo”
Nos matan con heroína, una conspiranoia?