Llibre de 98 pàgines de 29,7 × 21 cm. portada en color i cartulina plastificada, encuadernació encolada.

Donem la benvinguda a “Estómago Electrico, Rubiales o la desidencia del comix underground de Barcelona”, un llibre escrit i auto-editat per Manuel Luis Castro Magaz. i diseny de Solarios.

Tot i que el propòsit d’aquest llibre es centra bàsicament en l’obra de Manel Rubiales al llarg de les 96 pàgines trobem un excel•lent relat del que va ser l’escena del còmix underground a Barcelona durant els 70. Castro Mogaz no només contextualitza els autors i les publicacions sinó que hi aporta l’esperit llibertari i artístic: Ho aconsegueix destacant la importància de la música que es feia i s’escoltava a la ciutat. Les aportacions en matèria de contracultura i psocodèlia, els viatges i estades a Amsterdam i NY, la col•laboració dels de la Real Free Press infereixen en el text un esperit que ens acosta a les cròniques de Claudi Montañà.
Castro Magaz ha elaborat aquestes pàgines en col•laboració amb Manel Rubiales i multitud de trucades telefòniques i creuament de mails amb autors, editors i distribuïdors.
Després del pròleg de Javier Montesol i la introducció ens parla de Water, la primera publicació de Rubiales realitzada en col•laboració amb Jordi García. El llibre segueix la seqüència cronològica que abasta des de principis dels 70 fins els 80, passant pel grup de l’Escola Massana, Editorial Pastanaga, El Rrollo Enmascarado i un llarg etc.
Inclou la reproducció d’ Estómago Eléctrico sobre el qual ens recorda una frase que es va publicar a l’epoca:

“Si alguna vez fuiste adicto a las anfetaminas, Estómago Eléctrico será para ti volver a aquella pesadilla”

Cal destacar la manca de frivolitat i el recurs a l’estereotip que Castro Magaz defuig i, lamentablement, és tan comú en alguns documents sobre els 70.

Canti Casanovas

Han dit d’aquest llibre

Huelvabuenasnoticias.com

El blog de Cuadernos de la Historieta Española

Vols comprar el llibre?

Comandes:

Todocolección

Libreria Guillermo Cómics Huelva
Calle Duque de Ahumada nº 7 Tel. 959 87 11 04
21004 Huelva

Montlu
Av. Gran Vía 19
21410 Isla-Cristina Tel. 959 33 17 56

PVP: 20€