viernes, marzo 28, 2025

La galeria Mec-Mec i el Gran Hotel

IniciHistoric1977La galeria Mec-Mec i el Gran Hotel

Una exposició de Xavi Mariscal

Reproducció del cartell de la primera exposició individual de Xavi Mariscal a la galería Mec Mec de Barcelona, 1977

La galeria Mec-Mec, situada al barri de la Ribera, a prop del Born, va ser un autèntic punt de trobada de l’escena underground barcelonina dels 70. Va destacar com la primera galeria amb un enfocament professional dins del moviment alternatiu. Amb una agenda plena d’esdeveniments i festes, va esdevenir un espai de creativitat. Allà, es van fer exposicions mítiques com la primera d’Ocaña, titulada Un poco de Andalucía, actuacions musicals i Gran Hotel de Xavi Mariscal, que ja mostrava el seu talent polifacètic. Durant aquesta última, fins i tot s’hi va celebrar el casament d’Ana Briongos amb Toni Alsina.

I aquí un collage obra d’Italo Giordani confeccionat amb retalls de fotografies fetes a l’exposició Gran Hotel.

D’esquerra a dreta Salvador Picarol, Italo Giordani, Josep Solá. Asseguts Jaume Fargas i Xavi Mariscal.

Categories Articles
Últimes Notícies

8 COMENTARIS

  1. Yo vivia en esa época ,en una terraza de la calle Assahonadors. La casa era de Cristina la fotografa. Acababa de llegar de madrid y en las ramblas conocí a un amigo del vecino de abajo, que nos dejó dormir en su casa. Nos apalancamos y como eramos muchos y era verano dormíamos en la terraza. Por alli pasaban Montesol (que era novio de Cristina), Onliyú, que tenía un programa de radiocon el montesol. Barry que era un keniata que tenía costo, Ramiro, Tito y Martina, Que veníamos juntos del foro. Luis Jové, que aparecía por alli y que creo que era amigo del dueño del piso de abajo y con elcual nos hcimos muy amigos y que me presentó a Ocaña, Nazario y la peña de la plaza real; pero esa ya es otra historia.
    El caso es que siepre pululábamos por allí. Y cuando epezaron a montar la expo en Mec Mec, pues echabamos una mano y el jefe Farriol nos invitaba a comer en el “peu de Ministre” del Pou de la figuereta.Eso es lo que me evoca esa foto……

  2. Al carrer Pou de la Figuera hi havia un restaurant popular, molt pintotesc i barat, on l’amo que era molt simpàtic quan et proposava el menú, sempre oferia “peus de ministre”, per als que no ho sàpiguen, els apreciats peus de porc.
    Barcelona era tota una altra.

  3. No hablo de la Balsebre, que vivía cerca: en la calle Mirallers, detrás de Celeste. Sino de una que era fotógrafo. Y que publicaba, no sé en que revistas, pero sé que publicaba. Tampoco sabía nada de la casa de colonias del ampurdán. Solo sabía que tenía la gentileza de aguantarnos todo el día y algonas noches que subíamos a dormira la terraza por el calor; y que nunca se puso bronca. Es más, quiero recordar que nos invitaba a Te.
    De Cristina Balsebre, Que me la presentaste tu,Canti. Algo sé. Me la encontré un día en el metro. Esto fué hace timpo. desde entonces no he sabido nada mas.

  4. @Gracies Jaume,
    @Gracies Fellini.
    Al sentir que Cristina era fotògrafa vaig pensar que potser era l’autora de la foto. Aquesta foto va arribar a mans meves quan va morir l’Italo Giordani, entre alguns dibuixos i un Fan & cine que s’auto editava que es deia El Dit al Cul.

  5. canti, canti, canti, vaig rebre la teva trucada pero s´em borrà, també jo m´agradaria fer un cafè amb tú, o saber quelcom de vós, please, please torna a intentar.ho, ja no sóc a mirallers, ans a gràcia….

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles