Miles Davis al Palau de la Música, Barcelona 1973.

El dilluns 12 de novembre de 1973 la primera actuació del trompetista Miles Davis a Espanya va estar envoltada de molta expectació. De fet va ser una visita a Barcelona molt accidentada perquè el material de la banda havia quedat retingut a la frontera. Aquest contratemps va motivar que Davis, Foster, Cosey i companyia actuessin amb un gran retard, cosa que va caldejar molt l’ambient. Va ser un concert molt elèctric amb peces de vint minuts, era la època explosiva d’Agharta.

L’endemà va ser el torn de B.B. King que també formava part del cartell del vuitè Festival de Jazz de Barcelona i l’encarregat de trencar el gel amb el públic del dia anterior i presentar a Davis com es veu al vídeo. Miles va respondré amb un del millors solos de trompeta que es recorden i es va posar al públic a la butxaca.

Ja de matinada, desprès d’un dels concerts mes viscuts que es recorden al Palau, una limusina es va detenir al carrer Plateria davant del Zeleste. Sota la mirada atònita dels presents una figura amb abric de pell i unes enormes ulleres fosques va baixar i es va introduir majestuosament per l’entrada de la sala.
Aquesta escena es va quedar gravada a la meva memòria de 19 anys per sempre. Dins la sala, un canó de llum il.luminava una Jam session entre membres de la banda i musics locals. Mentrestant, Deu prenia un gintònic a la barra observant en silenci aquella escena parapetat darrera les seves ulleres fosques

______________________________________________________
Miles Davis a Viena: 3 de novembre de 1973.

Just uns dies abans de l’actuació al Palau de la Musica, Miles Davis
va actuar a Viena amb la mateixa banda que ho va fer a Barcelona dins la seva gira europea. A diferència de l’actuació a BCN, aquest concert de Viena està plenament rodat en color. El salt de recursos audiovisuals es patent !

Miles Davis a Viena 1973

MilesDavis a Viena 3 de novembre de 1973

Miles Davis – Ife -Viena 1973

L’art de crear atmosferes – Davis a Montreux 1973