L’any 2008, quan començàvem a publicar els primers articles en aquesta web, en Jordi Carbó va lliurar-me una k7 encomanant-me de publicar-la algun dia.
A la solapa hi posava Morfi Grey i una nota a l’interior deia 3 concerts diferents amb el nom dels músics: Morphy Grey veu, Jordi Carbó saxo, Prof Merchant baix, Juanito Linares bateria, Javier Juliá guitarra i Tío Modes guitarra.
Després de la mort del Jordi, el febrer del 2009, la cinta va quedar al calaix de les coses pendents i l’equip sense nom vam considerar prioritat dedicar-nos a fer el recull de les seves narracions i poemes, que finalment vam presentar amb Roure Edicions a la festa homenatge al SAXO, el 4 de juliol del 2009.


SENSENOM EDROURE EDICIONS

Durant l’any següent vaig escoltar la cinta diverses vegades i pensava en dues coses. En primer lloc, aquell so em transportava a la Barcelona dels primers 80. La segona era que havia de deixar el k7 en mans d’algun professional que tingués els millors mitjans per equalitzar-la i digitalitzar-la.
Va ser durant aquells dies que vaig conèixer a l’Albert Guitart , el qual ens va brindar tota la seva generositat. Passats un temps vaig enviar el CD al Morfi Grei per correu. Més tard, el vaig conèixer personalment i em va comentar que avia estat un gran regal perquè ell mateix no recordava ni els títols ni la lletra d’alguna d’aquelles velles cançons. Per sort l’amic Jack Torrance va dedicar el seu temps a navegar per la discografia del Morfi i la Banda Trapera del Rio arribant a la conclusió (cito textualment paraules del Jack) de que: “no es tracta d’un concert de La Banda Trapera, sinó d’en Morfi Grei quan es va desfer la Trapera per primer cop, cap el 83, i el Morfi va seguir ell sol durant un temps, no gaire. Tot i així, l’any 1984 va enregistrar i editar un mini LP que es deia “Aliento de noches”. En aquest disc l’acompanyava la mateixa banda que toca en aquest concert, tret del Carbó, ja que en el disc no n’hi havia saxo, però si un pianista que no toca en aquest concert. Total, que la gravació deu de ser de la gira posterior…”
Finalment l’atzar em va portar a contactar amb José María Merchan que va aclarir la resta. A tots els que hi han participat d’una manera o altra, sempre desinteressadament i en honor a la memòria del SAXO, vull donar les gràcies.

Canti Casanovas

Monopatín

No te vi marchar. Letra Morfi Grei, música José María Merchan

Con la rabia contenida, Morfi Grei

Brigada antidroga

Misógino

Vamos a pasar un buen rato juntos” (és una versió del “Real Good Time
Together” de Lou Reed) [saxo]

Pupilas dilatadas

La Perla del amor, música José María Merchan y letra Morfi Grei

Mendigo

Ciutat podrida

Cayendo

Aliento de noches

Nos gusta cagarnos en la sociedad (saxo, buen final)

La losa (saxo)

Padre Nuestro

Una cançó amb saxo. No recordem el títol

Del llibre El Saxo, Jordi Carbó, Sensenomed – Roure Edicions, Barcelona, 2009.

Y desaparecí, sí, para seguir bajando por meandros de sudor y sangre; a veces plácidos, más a menudo turbulentos y angustiosos, viendo así pasar vidas de todas clases. La gran mayoría tremendamente aburridas; otras, tan parecidas que, a pesar de todas las apariencias con las que pretenden ser diferentes, no logran serlo nunca. Pero de vez en cuando, si te fijas mucho, consigues distinguir alguna que aún no ha sucumbido al engaño.

Jordi Carbó