Publicat dins: Articles - 18/05/2008
Els follets del bosc
Va ser a la primavera del 73 quan varem pendre uns botonets de color violeta mes coneguts com a “Purple Haze” igual que la cançó de Jimmy Hendrix. Els habiem comprat al “Pobre” a la Barraca del carrer Ciutat. Mentres desapareixia el sol de Mirasol, una foguera il.luminava les nostres cares; Albert Subirats, music i poeta, l’inefable Papa Noel, el Shakespeare poeta, el Chico com sempre espitós i jo el Geronim. Esperavem la nit i la pujada del raig purpura que habiem ingerit feia uns moments.
I no va trigar en fer l’efecte desitjat; mentres conversavem les nostres mandibules es ralentitzaben i les paraules es quedaven flotant a l’aire. Aixó ens va fer sentir tan ridiculs que esclatarem en una riallada unanim.
Els nostres moviments van començar a dibuxar.se visualment a l’aire, com quan deixes el diafragma d’una camara obert durant una llarga exposició. Sobtadament el Shakespeare va començar a moldear el seu nas amb els dits com si fos de pastilina, allargant.lo i axatan.lo devant la mirada atónita de tots. Pero aixó no era tot, doncs a continuació va fer el mateix amb la seva cara i tot el seu cos es va convertir en un nan del bosc.
- Som els follets del bosc !
Varem exclamar quasi a l’unison al veurens transformats en petits sers de cosos diminuts. Ens veiem com els verdaders habitants de la terra, els follets habitants de la natura. Teniem les orelles puntiagudes, els nasos llargs i ens desplaçavem lliscant per les fulles humides com si fosin tobogans.
Corriem en filera per un inmens prad de color blau com si fosim vagons d’un tren, agafats pels hombres. A dalt, el cel era un festival d’estels de colors, cometes i constelacions en moviment com un esclat de focs artificials. Algú habia dit que la nit era com una gran pantalla a on prenien cos qualsevol tipus d’al.lucinacions; i era cert, paisatges amb palmeres àrabs, personatges de Lewis Caroll, conills amb xistera, gripaus coronats i petites Alicies alades… En aquell estat de coses estavem, quan tots vam percebre la mateixa sensació... a on està el Chico? El varem trovar pujat a la copa d’un arbre amb una canya per espasa cridant: Sóc el guerrer de Black Sabbat! El viatge va continuar amb un trio de follets i un guerrer que jugaba a l’amagatall. Vam atravessar el mirall de la realitat passant a l’altre costat, a on les dimensions no tenen nóm. Els primers raigs de sol varen posar l’epíleg a un viatge que recordaré sempre.
Gero
(Extret del llibre “Cròniques Subterrànies” de Pilar Quilez)
« Anterior: Festival de Granollers 1971, by Gero
» Següent: Recordant a Jordi Pope
7 comentaris
xavi cot
18 de maig 2008, 08:48 AM
1Gero, molt ben escrit.
Com si hi fossim allá...
Explica mes nits com aquesta..
Gero
18 de maig 2008, 01:25 PM
2Gràcies Xavi,
segur que tots hem tingut
dies com aquelles nits,
tan sols es tracta de
recordar-les,
redactar-les
i penjar-les !
Eva
18 de maig 2008, 02:49 PM
3Realment ha estat com un passeig per les planes d’Alícia en el país de les meravelles… divertit.
Això sí, hi ha faltes ortogràfiques, començant pel títol, “dia” que va sense accent. Jo també tinc la manía d’accenturar més del compte, potser per a donar èmfasi a la paraula lligada al sentiment, i sembla que mai és soficient…
Sempre dic que lo important és el contingut, no al revés.
Gràcies gero, “diver…”
Ah, he cercat el llibre “Cròniques subterrànies” de Pilar Quilez per internet i no he trobat res. ¿Em pots dir alguna cosa més d’aquest llibre?
Merci
el Gero
19 de maig 2008, 01:02 AM
4Eva, no trobaràs “Cròniques Subterrànies” perque encara no està publicat, el llibre està en aquests moments a la cuina fent-se. Com tu dius l’important es el contingut. Una de les coses que m’agraden de l’anglès es que no porta accents; naturalment aixó es un punt de vista, es clar.
Tens algún trip per explicar?
Eva
19 de maig 2008, 02:57 AM
5Salut, gero, gràcies per aclarir-me lo del llibre, ja avissaràs quan sigui a la venda eh?
Jo també estic farta de l’embolic del català, sempre m’el canvien, (com deia Unamuno del castellà) i és que tenen masses lexis, i fins i tot diria “masses fums”, que la llengua va amb el caràcter i pensament.
Abans escrivia perfecte el castellà, i amb l’embolic del català, ara, fins i tot dubto. És un rotllo. S’ha proposat diverses vegades eliminar els accents, però no, aquest caràcter “quixotex” necesita èmfasi… crec que això respòn a un complexe d’inferioritat… molt antíc
Sí, tinc uns quànts trips per a explicar, però ja saps que m’enrrotllo com una persiana… sense ser de “persia”
Somriure
el Gero again
19 de maig 2008, 03:17 AM
6Si tens coses a dir, mira de fer un relat atractiu amb una sola limitació,
posa-ho tot en un sol foli amb lletra del 12.
ffanes
19 de maig 2008, 10:08 AM
7Avui hi tornat a sentir Suzanne de Cohen i Atom Heart Mother de Pink Floyd i …i volia creure que ho entenia tot tan clar com aquell dia i potser ho entenia i no ho se . I les mirades del món eren negres i els amics de colors, com aquell dia. El primer dia amb els instants sencers.
I desprès de fer l’amor amb un arbre i de parlar amb les Rambles encara em conegut gent de carn i ossos per estimar, entre la terra.
Sembla mentida.
RSS dels comentaris a aquest article
Vols deixar un comentari?