Davant del cop d’estat que el govern del PP i els seus aliats Ciudadanos i PSOE volen perpetrar a Catalunya, manifestem que:

A causa de l’atac brutal dels cossos i forces militars de l’estat español a Catalunya el passat 1 d’octubre vam decidir tancar La Web Sense Nom en senyal de protesta. Ara, creiem que és temps de tornar a la feina.

Durant deu anys, des de La Web Sense Nom hem tractat de donar a conèixer el moviment contracultural a casa nostra.

A Catalunya aquest moviment va ser conegut com el Rotllo, un nombrós col·lectiu de joves que durant la dècada del 1970 es va caracteritzar pel desvetllar les consciències, per la seva transversalitat i per promoure uns usos vitals i culturals totalment al marge des valors dominants.

Des de La Web Sense Nom i durant aquests anys hem compartit documents molt variats amb una doble destinació:

Hem volgut adreçar-nos als joves per tal de posar a la seva disposició coneixements, fets i experiències que no poden trobar als llibres d’història, confiant que en puguin extreure conclusions pròpies.

També hem volgut adreçar-nos a aquells amb qui varem compartir camí per posar en comú experiències i records en aquesta època de desmemoria.

Conscients de que aquell moviment va morir en part per la seva assimilació pel sistema i en part pel simple fet de que els joves ens vam fer grans, volem destacar que va sembrar diverses llavors que han arrelat en la societat. Pensem en el pacifisme, el feminisme, l’ecologia, la llibertat sexual, la espiritualitat fora del cànon judeocristià, etc.

Malgrat els canvis socials, hem avisat de que l’edifici polític repressiu s’ha mantingut intacte en el manteniment de moltes de les contradiccions de la dictadura. Avui, quan l’Estat es disposa a incrementar la repressió contra l’autogovern a Catalunya, veiem com el franquisme encara és ben viu i disposa d’una base social que el manté.

Vivim un moment de tensions transcendent que és directament conseqüència de tots els nyaps perpetrats durant tants anys.

Davant aquest cop d’estat queda en les nostres mans construir un pont cap la utopia. Promoure una convivència que ens alliberi de cadenes.

No ens hem d’enganyar, els mes vells tenim la sensació de viure un “déjà vu” i des de l’experiència que ens donen els anys ens toca alertar als joves contra el cainisme que sovint ha enverinat les relacions entre tots. Ara, toca teixir ponts solidaris.

L’Equip Sense Nom seguirà treballant i expressant lliurement el nostre pensament.

Donem la benvinguda a la República catalana.

LWSN