Seguint un dels objectius de la web sense nom que és difondre als de la nostra generació que segueixen fent coses, anunciem l’aparició del nou disc Mare Internum. Ha estat gravat als estudis Bonso de Grècia en vàries sessions entre el març i el juny 2009. Guille Pérez va tenir cura del so, gravació i mescles. L’edició ha estat dirigida per Rafael Zaragoza i Ramon Soler. La il·lustració és de Ramon Soler.


Helosponto 5’23’‘ R.Zaragoza, guitarra elèctrica; R. Solé, guitarra espanyola; E. Altaba, contrabaix

Helike 4’55’‘ R.Zaragoza, guitarra espanyola (esquerra); R.Soler, guitarra espanyola; (dreta)

Músics
Rafael Zaragoza
Ramon Soler
Eduard Altaba
Pep Pascual
Gille Pérez

Mare Internum és un dels noms que, com Mare Nostrum, van usar els romans per a designar la mar Mediterrània. És difícil trobar un altre lloc al món que superi aquestes aigües en el històric tràfec de civilitzacions, guerres i conquestes, odis i amors que, en el decurs dels anys, ha format una densa sopa de cultures.

L’altra sopa que ens suggereix Mar Internum és la que viu al nostre cap, de marees i corrents neuronals, formada per les diverses influències musicals que es reben a la vida, els records, les experiències i les associacions d’idees mes insospitades.

Suposem que tot plegat es reflexa en aquesta gravació on el principi que ha
prevalgut ha estat el de la improvisació més absoluta tret de l’aparició d’una
roda d’acords del passat o d’un lleuger conveni en el punt de partida. Esperem
que el que ens ha inquietat mentre tocàvem ho sentiu mentre ho escolteu.
Bona travessia.

Enregistrat sota licència Creative Commons. La web sense nom publica les dues primeres improvisacions del disc per cortesia de Ramon Soler.