Descarrega l’Extra Ajoblanco número 15 Drogas en pdf

Fa uns mesos, Laia Manresa, directora del film “Morir de día” retratava amb pels i senyals l’entrada de l’heroïna a finals dels 70 a Barcelona. Treia, així, de l’armari un dels temes que encara són tabú per molta gent. El film s’estrenà al cinema Maldà, ha estat amb èxit a diferents festivals de cinema de l’estat i és candidat als premis Goya d’enguany.
De manera semblant, el contingut d’aquest número de la revista Ajoblanco (Extra Drogas Nº 15, Barcelona 1974), l’existència del qual ha esta silenciada, per potser allò que diu l’adagi sobre que el silenci és el millor dels menyspreus, ara fem sortir de l’armari.
Els autors d’aquest número són Xavier Serra, enginyer informàtic des dels 70, ja es avi, amb bona salut que comparteix amb l’altre autor Joan Senen-Josa, biòleg, periodista científic i escriptor. Col·laborador de la revista “Triunfo” (veure “Triunfo” digitalitzat) i del mateix Ajoblanco on va col·laborar amb el pseudònim de “Nautilus” i a on la darrera etapa va escriure sobre Salvador Dalí i la ciència, en el mateix número en el que Anye Schiffin, la seva amiga íntima, va publicar una entrevista amb Benizar Bhutto, primera ministra del Pakistà que seria assassinada mesos després.
El present número de l’Ajo va ser possible gràcies a la col·laboració de moltes amigues i amics. Citem-ne alguns: Montse Val, Imma Vallmitjana (autora de les il·lustracions a ploma), Caterina Lloret, Pau Maragall, Marga Latorre etc. Molt especialment dediquem aquesta troballa arqueocultural al Martí, que és qui la sap més llarga.

Norman i Andrea