El periçodicodenadamasunahoja es va publicar setmanalment durant els anys 1978 i 1979. En la iniciativa editorial hi va col·laborar Zap Comix on passaven diàriament els amics i col·laboradors que van escriure, dibuixar, distorsionar o esqueixar les pagines d’una llibreta.


El número 2019

El nombre de persones que hi van pintar alguna cosa va ser considerable. En alguns exemplars identificareu l’empremta de dibuixants reconeguts. Alguns eren obra d’autor i altres veritables treballs de col·laboració on cada dibuixant feia una tira. Malgrat que en algun lloc diu que el periódico no se hace en ninguna parte sabem que el portaven a imprimir a Gràfiques Tordera al barri de Gràcia on s’imprimia sobre papers reciclat o que havia sobrat d’altres edicions. Al principi en blanc i negre es feien 300 copies que es distribuïen per bars i ateneus de Gràcia i a Zap.
El gran èxit que va tenir el número 2019 on es descriu una màquina que permet “menjar el coco” va fer que s’augmentés la tirada fins a alguns milers.
Ordenar aquests papers es un treball considerable. De moment hem fet 2 blocs. En el primer hi ha els exemplars numerats des del 2006 i en el segon els exemplars no numerats, no obstant i en principi els exemplar en blanc i negre són anteriors i els de color posteriors.


Número 2033. Autoretrat digital de Jaume Fargas en homenatge al poeta Agustí Bartrà

Haig d’agrair la col·laboració de Jaume Fargas de Zap que pacientment ha fet aquest recull. Evidentment no hi són tots i segurament no els podrem reunir mai. Des d’aquí convidem als que tingueu altres exemplars a enviar-los a la web sense nom des de l’apartat contacta on trobareu l’adreça de correu.

Clica aquí per veure a Google photos els numerats

Clica aquí per veure a google photos els no numerats

Pels que volgueu descarregar periódicodenomasunahoja en format pdf aquí teniu els enllaços:

Numerats periçodicodenadamasunahoja exemplars numerats 15Mb
No numerats periçodicodenadamasunahoja exemplars no numerats 10Mb