Una data: el 14 de juliol, simbòlic pel que fa a la revolució francesa. Un any: el 1916, va néixer el famós Cabaret Voltaire. Anem a la pàgina 16 i llegim TristanTzara, “Entra en el cabaret Voltaire, entra y cuando salgas nada tendrás que ver con la razon”. El preu simbòlic d’una “manzana”.
Es nota la ma de diversos autors que no s’han volgut identificar. Estem davant d’un recull col·lectiu poètic il·lustrat genuïnament underground. 24 pàgines de 220 m * 320 m. en les quals es respira surrealisme, dada, psiquedelia, elogi de la bogeria, i anys 70… Això si que és underground; un d’aquells fanzines que es venien de ma a ma als garitus més pudents quan s’arribava al convenciment que auto editar-se és la única manera de trencar els filtres de la crítica políticament correcte i arribar a les persones que et volen llegir.

Potser els visitants de la web sense nom podran explicar-nos alguna cosa i situar-lo millor. Mentre, aquí us deixem aquesta lectura que considerem genuïna de l’ambient creatiu dels 70. La recuperació del recull ha estat una cortesia de Xavi Cot.

Clica aquí per veure com a presentació de diapositives

Recomanem que descarregueu el pdf. Una mica de paciència perquè són 18MB