En diverses entrades a la web sense nom hem publicat retalls d’aquest mític esdeveniment. Ara presentem el cartell de les 6 Horas de Música Progressiva celebrades el 24 de setembre de 1972 a la pista poliesportiva de Sallent. Obra de Jaume Roselló de Pastanaga,

Breu antecedent de les 6 hores.

Abans del festival, els joves que freqüentaven el Centre Catòlic de Sallent ja havien organitzat una primera audició de vinils de música progressiva en el teatre del centre. La idea d’organitzar les 6 Hores va sorgir entre aquest grup format entre altres per Jordi Fàbregas, de Coses,Albert Playà, Josep Escudé, Agustí Rueda i la Rosa Pujantell.

L’organització de les 6 hores de Música Progressiva

Sense pressupost i havent de llogar l’equip i entarimat que fes d’escenari, la força dels organitzadors va raure més en el contingut musical que en els mitjans disponibles. La Rosa, coneguda entre els músics com la Rosa de Sallent, va ser la persona que va contactar amb el nucli de Dènia’s Sound, és a dir, el Toti i Martí Soler, el Javier Patricio i en Rafael Moll que van quedar encantats amb la idea i ràpidament van completar la llista dels músics que hi podien participar:

OM, formats per Manolo Elias al baix elèctric, Peter Hodgkinson a la bateria, Juli Llorens al fliscorn i en Toti Soler a la guitarra.

Jaume Sisa i el seu grup

Ia & Batiste, Ia Clúa i Jordi Batiste

Bueyes Madereros amb Jorge Juan Garcia alies Disy com a cantant, Jesus Miralles percussionista, Xavier Garcia guitarra elèctrica i saxo soprano, Eduard Altaba al baix elèctric, Nacho Quijano a la bateria i Martí Soler a la guitarra elèctrica.

Slo-Blo, amb Javier Patricio més conegut posteriorment com a Gato Perez que tocava la guitarra, Yosu Belmonte guitarra solista, Albert Batiste, guitarra acústica i piano. Àngel Sainz Pardo baixista, Federico Tortosa a la bateria i el Rafael Zaragoza (Zarita) guitarres.

Baf amb Jordi Martí (flauta), Nacho Abedul (saxo), Josep Franco (baix), Arturo (bateria) i Ramon Solé (guitarra).

La difusió i l’èxit de les 6 hores.

Heus aquí que gairebé sense mitjans però carregats de fe cega en els músics van preparar les 6 Hores de Música Progressiva de Sallent. El cartell més la difusió que va fer Josep Maria Pallardó des de “El Clan de la Una” de Ràdio Joventut i en Ferran Borràs des de la revista “Mundo Joven” van ajudar a divulgar l’esdeveniment. El boca a boca va fer la resta en una època en que per anar a Sallent calia agafar el tren fins a Manresa i després un bus o fer ho a dit a peu o en bicicleta: Gairebé un miler de persones es van aplegar a Sallent aquella tarda de setembre constituint un èxit de públic que és recordat actualment com un festival entranyable pels que hi vam assistir i particularment entre els músics que hi van tocar.

¿Potser algú, K7 en ma, va enregistrar el so d’aquella tarda a Sallent? Seria una bona troballa.

Cartell i informació cortesia de Rosa Pujantell


Flyer de les 6 hores de Sallent cortesia de Ramon Soler