EL ښLTIMO HIPPIE – Alejandro Vallejo-Nagera, En Tierras Lejanas TVE 1981 from la web sense nom on Vimeo.

A principis dels 80 el periodista barceloní Alberto Oliveras va dirigir i presentar a TVE una sèrie documental anomenada En tierras lejanas, que ben bé podria estar considerada com un antecedent del programa actual Españoles en el mundo. Es tractava de descriure les experiències d’un grapat d’espanyols que aleshores vivien en terres llunyanes d’Àsia i Sudamèrica. Una emissió en definitiva que cada diumenge duia als telespectadors un paisatge exòtic per a conèixer personatges més exòtics encara.
Amb el títol “El último hippie” es va oferir un episodi dedicat a Goa (Índia) i a Alejandro Vallejo-Nágera (1929-1993) un personatge d’allò més singular: “niño malo de familia bien”, jove aventurer a Veneçuela, viatger incansable, play-boy a Eivissa, pioner de la Costa del Sol, el més freak entre els freaks de Goa… Un perfecte vividor que no tenia cap inconvenient en definir-se com un burgés i un esnob… encara que no tant com per a convertir-se en un ciutadà honrat.
J.C. Usó

Cortesia de Litel, J.C. Usó i ddaa que ens l’han donat a conèixer. També de Cachustar que va posar el documental al Youtube.