31-12-2011

El Museu de Granollers ha presentat l’exposició “Meridià Granollers anys 70. Art de concepte i acció“, una proposta expositiva i documental de llarga durada que recupera de forma pionera l’esclat de l’art conceptual a la ciutat de Granollers i el seu paper com a catalitzador… a Catalunya.”
Comissaria Pilar Parcerisas
Disseny de Vicenç Viaplana

L’ exposició Meridià Granollers anys 70. podrà veure’s al Museu de Granollers (C/Anselm Clavé, 40) fins al desembre de 2011.
Horari: de 17:30 h. a 20:30 h.


Mostra un mapa més gran

Meridià Granollers 70 “mostra el moment excepcional en què la ciutat va actuar com a catalitzador a la resta de Catalunya d’unes energies artístiques radicalment renovadores. No és a l’atzar que un dels crítics amb més visió del país i artífex de les mostres, Alexandre Cirici, titulés “El meridià de Granollers” un dels seus articles a la revista Serra d’Or.”

“L’exposició es presenta dividida en dos grans àmbits. Un primer dedicat a l’art de concepte i acció que posa de manifest que a Granollers, del 1971 al 1973… I un segon àmbit centrat en els happenings, recupera les dues manifestacions artístiques que van tenir lloc el 1974, una de la mà del tàndem d’artistes Arranz-Bravo i Bartolozzi; i l’altra dirigida per Salvador Dalí, que va tenir com a marc d’acció la Porxada de Granollers.”
“Finalment la mirada se centra en les derives del postconceptual i en les obres i accions de Jordi Benito i Vicenç Viaplana, que van formar part del col·lectiu de la Galeria G de Barcelona. També es recupera per primer cop el cinema experimental d’aquesta època a Granollers amb la projecció d’onze films de l‘època, amb una presència destacada d’autors com Joan Corbera, Albert Granado, Jaume Ortuño, Jordi Pagès, Josep Circuns o Lambert Botey, entre altres.”

***************

Forma part de l’exposició el documental Reton a l’Alta Mongòlia de Carles Riobó, l’estrena del qual ja havíem anunciat a la web sense nom

***************

CAPITAL DE LA MÚSICA MODERNA I LA PSICODÈLIA
El text de Karles Torra que forma part del catàleg de l’exposició ha estat publicat per la Revista Ulises.

Preludi diòptric Per ironies del destí, i tot just inaugurada la dècada de 1970, Granollers es va situar al mapa de la cultura pop en acollir la presentació de l´àlbum “Dioptria” de Pau Riba. Considerat ja rera el vidre del segle XXI com l´obra cimera de la història del rock cantat en la llengua de Llull, en el seu
moment va ser un disc trencador que agermanava la cançó amb el rock, tot asenyalant un abans i un després en l´àmbit de la música popular d´expressió catalana. Clica per seguir lleguint a Revista Ulises