El dia 17 de Maig de 2008 presentació de la IBOGAÏNA i tractament de drogodependències.
Lloc: ‘RAIart’ – c/carders 12 Pral, Barcelona
Places limitades, e-mail per reservar l’entrada: info@lunartproductions/.com.

La ibogaïna és un alcaloide, extret de l’arrel de la Tabernanthae iboga, una planta d‘Àfrica Occidental, que té l’especial propietat de reduir els dolors i fer desaparèixer els símptomes provocats per la falta de substàncies que produeixen dependència, com l’heroïna, la cocaïna, l’alcohol, etc. Aquesta arrel posseeix una llarga història d‘ús tradicional com a instrument medicinal i espiritual a Àfrica. Durant els últims 40 anys ha crescut el seu ús en la societat occidental com a eina en els tractaments de drogodependències, on el seu complex mecanisme d’acció en el cervell no només demostra el seu potencial psicoterapèutic, sinó que també revela una nova informació per a conèixer els mecanismes de la memòria, l’aprenentatge i els somnis.

Comptem amb la presència d’un convidat especial, Howard Lotsof, descobridor dels efectes desintoxicants i antiadictius de la ibogaïna als anys seixanta. Des de llavors Lotsof no ha deixat de treballar per donar a conèixer el seu ús com substància terapèutica i facilitar la seva acceptació social. Comptem a més amb el Dr. Kenne th R. Alper, professor associat de la Facultat de Psiquiatria y Neurologia de la Universitat de Nova York. El Dr. Alper es un dels doctors amb més experiència en la recopilació científica de la ibogaïna; ha escrit nombrosos articles científics i llibres sobre el tema. El següent convidat es també de Nova York, Dimitri Mugianis, ex-drogoaddicte que ara treballa com terapeuta en tractaments amb ibogaïna. La tarda s’iniciarà amb una presentació del documental ‘Ibogaïna – Ritual de passatge’ de Ben De Loenen, el qual ha viatjat pel món utilitzant aquesta pel·lícula com a eina per la difusió del potencial d’aquesta sustància. Aquest esdeveniment és gratis i va dirigit a tots els professionals que treballen en el tractament de drogodependències i reducció de danys, als usuaris de drogues i al públic en general. L’extens programa proveirà de moltes respostes a les seves preguntes sobre el tractament amb ibogaïna i donarà la possibilitat d’interactuar amb alguns dels experts més importants del món sobre aquest tema. ———————————- PROGRAMA 18.00 – 19.00: Documental Ibogaïna – Ritual de passatge de Ben De Loenen. Aquest documental mostra l‘ús tradicional de ibogaïna a Àfrica occidental i l‘ús en el tractament de drogodependències en la societat occidental. 19.30 – 20.00: Història de l’estudi científic i polític de la ibogaïna per Howard Lotsof. Presentació sobre l’evolució en la regulació del seu ús, el suport dels usuaris, i sobre com la política alguns cops ha estimulat el coneixement i l’estudi de la ibogaïna i en altres ocasions l’ha frenat completament. 20.15 – 20.45: L’ibogaïna amb el suport de la ciència: testat amb yonkis i demostrat per un pigmeo americà per Dimitri Mobengo Mugianis.

Presentació sobre la manera en què la ibogaïna ha estat un moviment d’usuaris i ha crescut sense l’ajut del govern ni dels metges. Dimitri és co-fundador de VOCQL, la unió d’usuaris de drogues de Nova York i el fundador de Freedom Root. Ha facilitat més de 200 tractaments de ibogaïna a Nova York malgrat el seu estat il·legal als EEUU.

21.00 – 21.30: Ibogaïna: una revisió per Dr. Kenneth R. Alper. Presentació dels mecanismes d’acció i seguretat de la ibogaïnai una visió global del seu ús en el tractament de drogodependències a Occident. 21.45 – 22.15: Dosi i règim en el tract ament amb ibogaïna por Howard Lotsof La presentació proporciona informació vàlida per a professionals en tractaments de drogodependències i per a tota la gent interessada. ——————————— Lloc de l’esdeveniment: ‘RAIart’ – c/carders 12 Pral, Barcelona Com les places són limitades, pregem que contesti aquest e-mail per reservar la seva entrada: info@lunartproductions/.com.